Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
un condamne`a`mort= en dödsdömd tillägnas cyberwor/L/d. eller i samarbete med cyberwor/L/d eller fortsättning följer


Un condamné à mort II


Du gav det du fick
och lämnade det du gav.

Jag försökte lära dig att leva,
istället lärde du mig att dö.




Fri vers (Modernistisk dikt) av stenen/ Yv Ericsson
Läst 295 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-12-02 19:37



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Här klingar generositeten
2009-12-02

    cyberwor/L/d
Bara en liten finputsning till ...
2009-12-02

    cyberwor/L/d
Now you´re talking! Voilá!
2009-12-02

  Catharina Edin VIP
'lämnade det du gav' - som att gåvan inte var så viktig?
2009-12-02

  Ulf Lagerholm
"Jag försökte lära dig att leva,
istället lärde du mig att dö."

jag läser detta som en innerlig kärlekstext, möjligen stör ordet "istället" något;

(omskrivet då)

jag lärde dig leva
du lärde mig att dö

den sanna insikten om att leva innefattar till lika stor del av tanken på att allt förr eller senare kommer att dö, denna balans, denna skapelsens kärleksfulla lek med plus och minus är som jag ser det själva kärnan i existensen, det finns alltså inga motsättningar mellan de båda ytterlighetspunkterna

tack
2009-12-02

  Mr Lindemann VIP
Fint
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

stenen/ Yv Ericsson
stenen/ Yv Ericsson