Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
versdelen av "Jag har bott vid en landsväg..." är melodibakgrund, melodi av Alvar Kraft - men här med Ingmars text i ett tämligen aktuellt ämne.


de har bott uti skogen

1.
De har bott uti skogen i hela sitt liv
alltsen Tiden och träd börjat gro.
Deras farmor och morfar och så många fler,
alla har de ju bott mellan träd.

Där finns trygghet och mat
där finns vatten och ved
där finns allt som behövs
för ett lyckosamt liv.

Låt den tropiska skogen få stå där den är.
Gör den inte till timmer och papp.

2.
Våra regnskogar är, som en lunga för dig -
de ger andning åt vår Moder Jord.
När de skövlas för vinning och helt hugges ner
ger de andnöd och urskogars död.

Och de männskor som bott,
där en skog förr stod tät,
deras trygghet försvinner –
de kommer att dö -

medan bolag som plundrar
och mö-ördar skog
gör sig rika på småfolkens nöd.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-06 16:29



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Den här bokmärks, tack, tar den med mig till min dotter, som så många andra kämpar för naturen
2009-12-06

    ej medlem längre
ja, berövar vi Moder Jord hennes andning,
då kvävs vi

skicka den till Köpenkamn!
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP