Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i riksdagslobbyn kryllar det


riksdagskryll

valda kvinnor och män vid Riksens Dagars Hus
blir - förstår man - översköljda av lismande, viskande intressegruppers propåer. det finns en hel yrkeskår som försöker föra de folkvalda bakom ljus och lykta till en värld, som bara somliga vill se.
lobbyister lär de heta. och resursstarka lär de vara.

om dessa ändå ville föra oss poeters talan någon enda gång.

vilken värld vi kunde få.

i en poesisters värld kanske man inte mördas
kanske man inte ljuger
kanske man inte är mutbar.

kanskekanskekanskekanske
kan man bli solidar.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2009-12-06 16:51



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
jätte bra du kommit tillbaka från din resa, du i poesisters värld - fullträff du omutbara -
från en poesyster till en poebror
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP