Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnens jul


vi kollade aldrig på
julkalendern

det var inget roligt
om man råkade vara hemma
och vaken vid den tiden
på dygnet

dygnen

det luktade inte
knäck
saffran

på sin höjd

glögg
avslagen julöl

dopparedagen

vi fick dricka låtsas-snaps
sockerdricka
för att inte känna oss utanför

*hej, tomtegubbar slå i glasen!*

vi blev ju vegetarianer
så maten blev mest
ännu en pinsamhet
att tacka för

kokt potatis
rödbetssallad
och mandarinklyftor

på sin höjd

jag tror vi aldrig stannade
längre än till 5
efter vi fyllt 13

det blev för mycket
ansvar

vi brukade träffa våra andra
mindre-välbemedlade vänner
i parkeringshuset

folköl och pepparkakor

på sin höjd

en gammal bandare
med spruckna högtalare
och punkmusik
fick agera vår underhållning
vår julstämning

*nu slocknar tusen mänskoliv*

och kundvagnar
alla dessa kundvagnar

det går snabbt
i dom
på isiga nedförsbackar

dom får bucklor
man får bulor

men kul
på nåt
sätt

i brist på annat

och kallt

sen smög vi oss hem

*tipp-tapp-tipp-tapp-tippetippetipp-tapp*

blåste ut dom kvarglömda ljusen
snodde den överblivna spriten

smög in i våra sovrum

däckade
i sängarna

utan att nån ens märkte
att vi varit borta

god jul!

för vem?












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-13 22:18



Bookmark and Share


  malin...
"nu slocknar tusen mänskoliv". Ebba Grön ekar i mitt huvud när jag läser. Shit din text gör ont.
2009-12-14

  lyckeli
aj. som fan aj.
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP