Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuld & skam


äts upp av en skuld
jag försöker
amortera bort

en slags skam
över att jag inte är
som eran sort

samtidigt
är det väl typ det
sista jag vill

då försvinner jag hellre
som sim-sala-bim
i en hokus-pokus-film

blir en pytteliten bacill

för jag är inte som er
och jag vill inte va'

sträcker upp mina
långfingrar
ett ganska simpelt svar

som till och med
såna som du
borde kunna fatta

din dumma bracka
blir förvånad
den sekund jag lackar

du kallar dig demokrat
jag med
fast jag är sur
som lemonad
utan socker

jag ser dig
du ser mig
som ett virus

och du kidnappar
min dotter

men ändå är det jag
som är nödgad att förklara
försvara

på er är det mord
men vi
vi dör bara

så den där skulden
och skammen
vem borde den
egentligen tillhöra?

skit samma
skriv upp den på min nota
en till börda

ovälkommen
som en sillröra
på ett veganskt
julbord

ännu ett sjukt mord
från din sida

och du tycker
att det ju bara
var en fisk
i små portioner

en petitess
en premiss
för att upprätthålla
era traditioner

på samma sätt
du döda' mig

på precis samma sätt
ska jag förstöra dig











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 748 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-17 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP