Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul ute jul inne......


Liten gran vi pynta vill,
ljus och glitter det hör till.

Nu blir det mat som jul hör till,
några nubbar mycke sill.

Sedan sitter vi och slöar,
kollar ut och se det snöar.

Barna leker och far runt,
svärmor sitter och pratar strunt.

Plötsligt tomtekraken bankar på,
äntligen paket vi få.

Fyra barnbarn i kalsonger ler så brett,
torkar pannan som är våt av svett.

Nu slängs papper hit och dit,
tomtekraken vill ha sprit.

Han får två nubbar under sång,
önskar GOD JUL och är sen på språng.

Våran tomte han é grann (e)
hoppas barna ej hann det se.

Genar över våran tomt i snön,
nu är han hemma det är skönt.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 312 gånger
Publicerad 2009-12-09 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP