Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vacker hemlighet, som man är den enda som vet om. En sorglig bortgång, som man är den enda som märker.


Verkligheten dödade min poet.

Hans vackra sammetslena ord,
som brukade vagga mig till sömns,
har slutat klinga i mina öron.

Verklighetens hårda grepp
fick tag i dem
och krossade dem till kristaller.

Kristaller som jag kastade
upp mot himlen och de fastnade.

Kristallerna som blev stjärnor,
på den mörkaste delen av himlen.
De ger hopp till de vilsna
själar som vandrar på jorden.

Men utan sina ord,
tynade min stackars, stackars,
älskade poet
bort.

Innan någon märkte att han var borta




Fri vers av Niclasdotter
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-09 19:47



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Fint poetat, en text som berör. Bra!
2009-12-23

  lodjuret/seglare VIP
sorglig men poetiskt fantasifull text
2009-12-09

    papillon
En fin bild med de krossade orden och en ganska rörande (i positiv mening) slutstrof. Applåder!
2009-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Niclasdotter