Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min text till musik av Håkan Norlén ("Visa vid midsommartid")


jag lindar min morgon i gryningens ljus

1.
Jag linda-ar min morgon i gryni-ingens ljus
och väcke-er kroppen till frid.
Jag dricke-er mitt kaffe och sen bli-ir det tid
att glänta på dörren ut.

Jag smaka-ar på luften och andas in djupt
det dofta-ar ifrån björkarna och det ki-ittlar mjukt

i möte-et med världen, som jag lever i
där syret ger kraft åt mitt liv.

2.
Han vakna-ar till väckarklockstonso-obehag
och tvinga-ar sig upp ur sin natt.
I bilköerna möter han åte-er en dag
och trumma-ar med hand på ratt.

I huvu-udet susar nu skvalets musik.
Han tänke-er på att snart ska-all ha-an komma försent.

När jobbe-et är över så rese-er han hem
och sitte-er vid teven från fem.

3.
En dag ska-all det hända att lufte-en blir ny
och världe-en kan vakna fri.
När barne-et tryggt mö-öter dag i-i sin by
och slippe-er få se sig i krig.

När vattne-et är rikligt och maten är god
när stillhe-et kan få råda och när kärlek är nog

då jäkte-et är utrotat, glädjen finns kvar
och syre-et är fritt åt envar.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-09 19:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sjöng den nyss, den sitter perfekt
jättefin :-)
2009-12-09

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin den här
2009-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP