Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten människa

Liten man vid kanten står
Han hejdar ej den tår

Som snart han fäller.


Varför skall han dölja det
när flera som förstått och vet

just det han känner


Starka män kan också gråta
även för dem är livet en gåta

för alla har vi frågor


Något talar om för oss
att vi sällan duger

Sinnet sedan ledsent blir
och svarta tankar ljuger

Varför skapar vi ett sätt
där inget annat än DET är rätt?

Varför svälta in i döden,
är det verkligen våra öden?

Låt oss med vår tacksamhet
slänga vår svarta bitterhet

och leva det liv som är oss givet.





Fri vers av Maria Lauenstein
Läst 506 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-10 10:30



Bookmark and Share


    Efter10
Jag fick en så bra takt när jag läste.
det kändes som om det var en visa.
Den var jättebra!
2010-01-03

  The Stargazer
Kloka ord. Du verkar ha en härlig inställning till livet. Smart att ändra rimstrukturen när det behövs och inte begränsa sig för mycket, det blev riktigt bra.
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Lauenstein
Maria Lauenstein