Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt hopp och önskan - sedan många år - har varit att spela in "samtliga" orgelverk av Bach


Du, Johann Sebastian Bach

Du, Johann Sebastian Bach,
Mästerenas Mästare.
Jag är äldre än Du var
när Du lämnade
detta jordiska.
Jag har spelat de flesta av Dina orgelverk
under ett liv av konserter
i domkyrkor, landsortskyrkor
och kapell.
Låt mig framställa en önskan:
att jag, innan jag dör
finge möjlighet, kraft och ork
att spela in Dina "samtliga" orgelverk
från Bärenreiters kompletta edition
på CD eller kassett
för mig själv och för, kanske, några andra
som är lika passionerade som jag
i Din musik.
Vi är många miljoner i världen,
som älskar Din musik.
Låt mig få spela orgelverken på "mitt" sätt
innan jag, kanske, en gång
får lyssna till
hur DU menade
att de VERKLIGEN skulle låta..





Fri vers av baruk
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-10 23:14



Bookmark and Share


  walborg
Hoppas innerligt att detta blir möjligt - att få spela den femte evangelistens samtliga verk - ett livsverk!!! Ingen har överträffat Bach musikaliskt och andligt i kombination, tycker jag.
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

baruk