Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låt mig inte finnas utan dig.



vi tar avstånd
som om vi aldrig
älskat varandra.

vi skrattar
som om vi aldrig
gråtit tillsammans.

vi finns
som om vi aldrig
någonsin funnits.


du sover i hennes
varma och trygga famn
och jag sover fortfarande
på din sida av sängen
tätt intill den kalla
och ensliga väggen.

och jag håller fast vid
allting
som du lämnade efter dig.
jag drömmer
och
jag minns.
jag vandrar omkring
i cirklar

det jag vill finna
finner jag aldrig

en plats
där solen aldrig stiger upp
en plats
dit du aldrig följer med
varken i drömmarna
eller tankarna.
en plats
där jag äntligen kan andas.

jag önskar
att jag kunde vräka
mitt eget hjärta
från min bröstkorg.
i hjärtat
finns en evig längtan
som aldrig upphör
en stilla undran
som aldrig får någon förklaring.

och jag tycks vägra skaka hand
med sanningen
istället bygger jag luftslott
på min kudde
där du ler mot mig
där du omfamnar mig
och fortfarande
älskar mig.
där du inte låter mig finnas
utan dig.

och om du älskar mig
rädda mig
avlägsna dina händer
från mitt arma hjärta.
jag tillhör inte längre
dig.

du tillhör inte längre
mig.




Fri vers av AneLa
Läst 702 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-11 22:52



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Vännen
varje fiber av mig vet vad din vånda beskriver..
Dessa förluster är bland de värsta man kan ha i livet
de ensamma nätterna är värst..
varm hälsning
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

AneLa
AneLa