Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dvärgmö och Alvprinskärlek

Det finns
två hemligheter

en av gyllene
bergs speglingar

dvärgsalens
konung

hans dotter
i oändliga
bergsvider
skrider
fram

i havsspeglingen
den andra

Alvkonungen
av havet

hans son
gömmer
sig undan
bergsskugga

simmar och låter
havet beglänsa
varje del

Den unga dvärgmö
vandrar ner
för bergsrygg

att världen se
för en tid
innan bergsal
evigt hem bli

Alvprins ur havet
på land
tar steg

och där och då
mötts de
två

vackrast mö
han funnit
dvärgmö

vackrast yngling
hon funnit
alvprins

De fattar
varandras
händer

midvinterkyss
hennes mun
smakar snö

midsommarkyss
hans mun
smakar tång

men och de
vet deras
kärlek

aldrig kan
accepteras av
deras fäders
fiendeskap

fly deras
ända val

fly undan
fäders
hat och svärd

men och
förråda
de blir

ett ensamt
värdhus

krigare utanför
kräver de ut

men hellre
än förlora
kärlek

störtdyk
ner i
eldslågor

och kärlekens
evighetsfrihet




Fri vers (Fri form) av virre
Läst 447 gånger
Publicerad 2009-12-14 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre