Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en dikt av Catharina Edin


Jag far över sorg, över moln och skam

Jag far över sorg, över moln och skam
och följer i spåren där vinden går fram
uppöver de nordliga landen
där allting är frihet och frusen mark
där viljan är god och själen blir stark
och eviga kärleksbanden

ty så är det väl i Norrland, säg,
dit vinden mig blåser, dit glädjen far väg
och renarna flyger och fara.
Jag sitter och rider på glädjens ren
ej någonsin mer ska jag vara allen
bland fjäll och bland källor så klara




Bunden vers av baruk
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-14 21:58



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Mycket vackert - tack för det!
2009-12-15

  walborg
Vilken härlig resa upp till Norrlandets vidder bland renar och vatten - tack!
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

baruk