Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avund

Från ett fönster på andra våningen
Ser livet alltid enkelt ut.
Där dansar solens varma strålar
Bjuder upp och leker vilt.

Från ett fönster på andra våningen
Ser jag människor komma och gå.
Barn leka i det gröna gräsets trädgård
Där nere där ungdomen lever sitt eget liv.

Från ett fönster på andra våningen
Bakom rutans slitna glans.
Bortom fallande färg och murken panel
Ser jag med avund lyckan ha sin gång.

Från ett fönster på andra våningen
Där kniven söker det mina ögon eftertraktar.
Flödar blodet från min handled
Bortom falnande himmel och längtan att bli fri.

Ty stilla är tystnaden i själens boning
När döden håller tal.
Där evigheten föder saknadens öde
Djupt i mitt hjärtas sal.

I ett fönster på andra våningen
Sitter döden nu på lur.
Vakar ovetande ansiktes lekande liv
Och kanske blir det just din tur.




Fri vers av Nichlas
Läst 496 gånger
Publicerad 2005-10-23 19:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nichlas
Nichlas