Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
besvärgelse - också noterad som "dagbok"


dagboksklotter



besvärjelse i dagbok
den sextonde i december anno tvåtusennio klockan nollniofyrtio

Tätnar över bortre Tjörn. Glesa flingor singlar här. Fjorden kåras av vind.
Rök från elden i kamin viker av mot sydväst och man förstår: nordosten är här.

Bara några dagar kvar nu. Bara några få innan vi är vid Vändaredagen, då, äntligen, mörkt kan gå mot ljust igen.
Äntligen

Efter några minuter tätnar flingors glopp. Jag gluttar på dörren och lyss. Jo! Bestämt! Var det inte en lärka som sjöng! Såg jag vingfladder? Ser jag inte tussilagos gula små kjolar sticka upp ur snön!
Hallucinatoriskt.
Njutiskt.

Jag har klarat det också i år. Än en gång har jag levande tagit mig igenom höst.
Nu finns bara vår.
Vinter kan jag se bortom.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-17 00:05



Bookmark and Share


  kollrigheter
Du skriver mustigt och det ger en rätt så respektingivande bild. Det är vackert, det är hoppfullt och det blir ändå inte banalt. Tack.
2009-12-17

  Erikjohansson
"Efter några minuter tätnar flingors glopp. Jag gluttar på dörren och lyss. Jo! Bestämt! Var det inte en lärka som sjöng! Såg jag vingfladder? Ser jag inte tussilagos gula små kjolar sticka upp ur snön!
Hallucinatoriskt.
Njutiskt."

ler av den värmen du skänker
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP