Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är ont om stjärnfinnare i vår tid, tror jag


Kan du se någon strålande stjärna?

Kan du se någon strålande stjärna
som lyser i djupaste natt?
Jag tillönskar dig innerligt gärna
att du finge stjärnan fatt.

De tre männen så goda och visa
av glädje de fylldes och sång
då stjärnan ånyo de funnit.
De kom rätt, efter färd så lång.

Väl länge i ökensanden
vi irrat, båd du och jag.
Tänk om någon räcker oss handen
så vi finner målet en dag!

Kan du se någon strålande stjärna
så visa och mig den, min vän.
Jag önskar så innerligt gärna
att än en gång hitta hem.




Bunden vers av baruk
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-18 01:44



Bookmark and Share


  walborg
Längtan längtan efter nåfot som finns att nå någonstans ...!!!
2009-12-18

  Malin Ringdahl
Hemlängtan till ngt som är suddigt och osäkert. Men tillit och hopp får oss att fortsätta. Fint!
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

baruk