Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liten pekoral


nattens snö

på morgonen avslöjar snön från i natt
vad som rört sig runt husen

rådjur räv och katt
skogsmus hare och trast

och
nere vid brunnen
minsann
tydliga spår från vessla

och längre bort
i dungen
har den yvsvansade gråbruna
rört sig i hopp från en tall till annan

detta ser jag gåendes i stöveltramp
med kvast i hand
sopande mig stigen fram

jag stannar
lutar mig mot skaftet
betraktar min utsikt
tänker att

så här i snösopartider
är risken stor för
hjärtinfarkt




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-18 12:11



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
snösopartider med
diamanter av flingor i snö
det är vackert
det är ljust
att vandra i skogen
med eller utan kvast
2009-12-18

    ej medlem längre
då har du i alla fall fått dö lycklig
med tanke på din omgivning,

bor du så?
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP