Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs att inte en enda snöflinga är identisk med en annan..


varje liten flinga

Varje liten snöflinga
singlande mot jordemoderns famn
mjukt landande på hennes runda kropp
uppgående i alltet
efter sin singlande vinglande färd
älskar jag
även om jag inte hinner iaktta
alla,
unika
i sin snöflingeidentitet.
Lilla snöflingemänniska
någon jag inte känner
och aldrig får möta
känn dig värdefull
älskad
som den fantastiska flinga
du är




Fri vers av baruk
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-18 13:32



Bookmark and Share


  Maria T
Liksom varje snöflinga är
unik så är varje människa
unik.
2009-12-20

  Catharina Edin VIP
Detta var verkligen en vacker tanke!
2009-12-18

  walborg
Varmt tack för denna fina liknelse!
2009-12-18

  frantic
vacker vacker
och så livsbejakande!

får mig att förstå
nästan allt
alltet..
utan att egentligen
fatta nåt

olikheten
likheten

och människosläktet
går sakta men allt fortare
in i generationsväxling..

för vilken gång i ordningen?
finns det nån ordning??
finns gud?

applåder!!
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

baruk