Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det viktiga är inte att varken du eller jag skriver mästerlig dikt. Det viktiga är att vi skriver!


Skriv, kära vän, om allt

Skriv, kära vän, om allt!
Om vinden som blåser kallt
om julestök, stim och bus
om diskstapeln i vårt hus
om tomten som lätt bli arg
om rätten att skjuta varg
om systeminköp och om spy
om att snart börjar morgon att gry
om året som vänder sitt lopp
om liv finnes så finns det hopp
om kyssen du fick i går
om alla som får gråa hår
om vännen som tacklade av
om dem som fått ro i sin grav
om gift och miljöhot och skit
om att irra än hit och än dit
om tro och om otro svår
om dagen som var i går
om vänskap och kärlek och sång
om allt som fanns där en gång
om människor goda som guld
om makan trogen och huld
om änglasång, tusenfalt,
skriv, kära vän, om allt!




Bunden vers av baruk
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-19 18:38



Bookmark and Share


  En strimma av guld
En salig blandning det är på denna sida
älska glömma förlåta och lida.
Det är det som gör Poeter.se så bra
du bara säger det så som det va.
Detta var en hyllning till oss alla
och jag hör dina rop för oss skalla.
Oj, oj där blev det mer än vad jag brukar skriva,
men du fick mig att leka med orden och driva.

Kul känsla! Tack för denna dikt.
2009-12-27

  Maria T
Ja, här på poeter.se
finns allt
2009-12-20

  stenen/ Yv Ericsson
JAA! jag håller med! inget presstigetänkande. bara vräk på. det får så många av oss att må så mycket bättre:) här blir klockrent bokmärke.
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

baruk