Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en dikt av Mare


Ja, stackars du gris

Ja, stackars du gris
så klok, om ej vis
som nu blir skinka och fett.
Och grisafötter
och gryn och späck
av stackars dig är berett.
Din knorr har slokat
för längesen
din grymtning ej höres mer.
Men, kanske
i grisahimmelen,
vi dig, stackars gris,
återser




Bunden vers av baruk
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-20 15:14



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja tänk att födas till
att lägga sin skinka
på ett matbord :-)
2009-12-20

  Catharina Edin VIP
Sluta ät kött, gott folk, är allt jag har att säga - vi ses ändå i himlen!!!
2009-12-20

  Deva
Ska inte köpa någon skinka, fick en påminnelse om det nu i din dikt;-)
2009-12-20

    Elina Gustavsson
tänkvärd! Och bra skrivet!
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

baruk