Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ängels röst

Ser hösten måla färger på livets egen duk
Gult, brunt och grått blir hennes namn.
Bland förlorade löv i en virvlande dans
Där himmel möter jord och värmen lyser med sin frånvaro.

Så otroligt vacker är hon
Mina ögons klara glans.
Att se skönhet ur den nakna tiden
Där allt annat verkar förlorat.

Att döden är min vän
Är väl ingen tvekan.
Att han styr mitt liv
Vet inte många om.

Jag såg en ängel idag
Med vingar vita som snö.
Med ögon som talade kärlekens språk
Och en röst som viskade såhär.

*Älskade barn av evigheten själv
Hör änglars stämma ljuda.
Frukta inte mörkrets alla skuggor
Finn frid längst livets svåra stig.

Förlorad i en värld av virvlande höstlöv
Ser jag dig gråta och längta hem.
Sorg bortom ödets enkla makt
Där snön ännu inte börjat falla

Låt fumlande händer finna mina.
Torka tårar från din kind.
Blicka ut mot stjärnklar himmel
Och kom hem…..kom hem.*




Fri vers av Nichlas
Läst 456 gånger
Publicerad 2005-10-24 10:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nichlas
Nichlas