Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömsom


Ömsom våg, ömsom eld.
Det brinner i farstukvisten, bror.
Alla dessa sanningar var inte så sanna som du tror.
Jag har genomskådat maskinen, fröken.
Resten är torka, idel öken.

Ömsom glädje, ömsom sorg.
Det gnisslar om cykelhjulet, min vän.
Alla dessa mil jag trampat är förgäves, men än sen?
Jag har sett Herrans marker med eget öga.
Brydd, men det ändrar föga.

Ömsom digitalt, ömsom per grafit.
Det kostar om det smakar, kusin.
Alla dessa blaskiga pavor med tveksamheter och vin.
Vi har smakat beskan med egen tunga.
Idag åldrade, igår unga.





Fri vers av Janjohan
Läst 230 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-22 21:40



Bookmark and Share


  Miss Mod
Det brinner i Dina texter, känns det som
2009-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan