Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häv dig upp i min famn och begär av mig

”Häv dig upp i min famn och begär av mig, det som du alltid saknat och jag ska hålla ihop din värld en liten stund”

Det kan aldrig vara en befrielse att inte veta,
att inte förstå
och att inte se.

Små och ömtåliga ger vi oss hän.
Nakna läppar, öppna ögon
och själens stumhet inför det obeskrivliga

Ansvaret som vi alla bär,
att inte ta av det som måste ges.

Och i det ögonblicket vi erövrat något kan vi aldrig ta det tillbaka.
Det är sanningen,
det är insikten
och det är grymheten i att vara människa.

Upprättelse är en omöjlighet att få från den som inte vågar se.




Fri vers av Hedda
Läst 802 gånger
Publicerad 2005-10-24 18:17



Bookmark and Share


    n.
den här är bland det bästa jag läst här. vilken lycka att hitta dig. näst sista stycket är så fantastiskt bra. wow. jag gillar din skrivstil, jättemycket
2005-11-02

    ej medlem längre
Oj, du skriver fantastiskt , man anar ett djup och en mognad i författaren. Verkligen bra.
2005-10-26

  Propella
Jag trodde inte det skulle vara möjligt, men den blev till och med ännu bättre med kursiv text i!
2005-10-25

  Propella
Som alltid häpnar jag av dina texter. Du är en vulkan av känslor och längtan, och jag slukar det du skriver. Dina formuleringar är alltid en fullträff, jag läser om dem och smakar på dem och önskar att det var jag som kommit på dom ;-)

Du strålar, och gör det med besked.
2005-10-25

  Rublev
vackra glödkolsord värmer natt
gåtfull klarhet och töcken som ler
vara trogen tystnaden
invänta gåvan som blöder liv
ge sig hän åt givaren
dricka djupt ur källan

”Små och ömtåliga ger vi oss hän.
Nakna läppar, öppna ögon
och själens stumhet inför det obeskrivliga”
2005-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Hedda