Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juldagen


142. Den Heliga Natten




Stjärnan lyser
i Den Heliga Natten
Den lyser omkring herdarna
Den lyser omkring dem
som inga andra är med
Den lyser i vanligheten

Den lyser av stor glädje
ty ett Barn är fött
och Barnet är Guds Barn
och Barnet är likt oss
Det Gudomliga
och det mänskliga blandas

Sången ljuder i julnatten
Himmelens änglar prisar Gud
och sjunger om fred på jorden
Så skall den sköra julfriden
bli utan ände
Herrens intensiva kärlek
skall göra detta

Ljus bryt fram
som morgondodnaden
över vår mörka värld




Fri vers av Maria T
Läst 283 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-25 13:49



Bookmark and Share


  KristinaE
.. ord om frid och fred i en värld som står i brand genom vapenmakt - eld som sprider både värme och ljus!! .. inte är det så vi verkligen vill ha det utan som du så vackert beskriver, i frid och god värme! Tack för dina ord!
2009-12-27

  En strimma av guld
Maria du kära vän. Det är bara du som kan skriva dessa texter med dessa budskap på ett så fint och vackert sätt.

"Ljus bryt fram
som morgondodnaden
över vår mörka värld"
2009-12-26

    Annika J
En god julpredikan med många formuleringar att meditera över.
2009-12-26

  anits VIP
Underbart vackert, så fint att
få läsa just idag, juldagen
2009-12-25

  Jaseph
Det här var vackert. Och sant. Många underbara formuleringar. Som: "Den lyser i vanligheten" och "Det gudomliga/och det mänskliga blandas" och "Så skall den sköra julfriden/ bli utan ände".
2009-12-25

  walborg
Underbart att läsa på själva Juldagen! Tack!! Och God Jul! Walborg
2009-12-25

  rebecca d VIP
Ja, och vi hoppas åt alla att upptäcka det stora i det vanliga...när vi ville i villfarelse bli som Gud, blev Gud en av oss..
2009-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T