Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vid julens och nyhetsmedias tankekrubba


bok-stäv

bokstavstrogna
kränger sig orden fram
ut ur en bok

uppslukas av prelater
tuggas
omtuggas
och recirkuleras menighetligen
som spyor

ta till er!
på det att ni härom skall tro
allt annat är givet som kätteri

magsjuka får ni inte bli!
och
fria tankar beskjutes!

vid förnekelse brinne ni å båle
eller sprängs
förintas
av bokstavstroget
fundamentalisiteri

sådant andra kunde kalla
översitteri

var nu detta meningen

ursprungligen




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2009-12-26 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP