Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


midnatt

Blind min sköna, blind för ljus
förvillad av en dimma.
Näckrosblad och vattenglans
ska mjukt och stumt försvinna.

Rullar över gatorna,
det tisslar och det låter.
Den midnattvind vi mött som barn
skall aldrig komma åter.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 751 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2009-12-26 20:04



Bookmark and Share


  Anna*
Stark!

"ska mjukt och stumt försvinna"

gav en kärleksfull klang

Applåd
2009-12-31

  Myself
oerhört vackert skrivet,får någon slags dejavu känsla,verkligen fint.
2009-12-28

  Yrre VIP
Mycket vacker!!
2009-12-27

    christie
Många tankar och minnen kommer till mig när jag läser detta
2009-12-27

    Tea Alex
Frågan är om den inte kommer åter, tids nog - då vi är som minst beredda? Fint skrivet.
2009-12-27

  Hans Christian
Denna dikt har en grym närvaro. Jag tackar gott för läsning !
2009-12-27

  Regn & Grus
Trolsk i ordens märkligt sköra vändningar.
I sig är dikten ett klart porlande ljusglimt, tidlös!
2009-12-27

  En strimma av guld
Vackert!!
2009-12-27

  Elisabeth VIP
Spännande ordkombinationer du använder. Vemodigt och vackert.
2009-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson