Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om Torparbekymmer


proppord

strömavbrott
och
avloppspropp

båda ger tämligen brutala
angrepp på vardagsbekvämligheten
och signalerar tydligt om sårbarhet hos en kultur

strömmen kan vi lättast undvara härhemma
faktiskt
vedkaminen värmer och har platta för kok

men när man kryper i husets torpargrund
och skall röja i de stinkande rören
med mage mot mark och huvud i undergolvets tak
svettig obekvämig småsvärande sårskavig
önskar man sig snarast till torrtoatiden
med Allers eller Hemmets Veckotidning och telefonkatalog

och tänker att väl bara viss annan propp är värre
och måhända dessutom livets bane
den i hjärna eller hjärta

proppar kan man åka på också
fast det är inte så farligt men"faen!jagmåsteborthärifrån!dramigut!draifötterna!fort"
"jag har fixat skiten!"





Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-27 15:22



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Riktiga män kryyper i avloppsrören..;)
2009-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP