Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På bibban förr...

Jag fick alltid följa med min pappa till bibban!
Han lånade ofta böcker och många!

När pappa och jag hade valt låneböcker satte vi
oss i ett hörn på biblioteket och tittade i böcker,
som tillhörde referensbiblioteket, som alltså inte
fick lånas hem.

Hittade min pappa något roligt, då läste han upp det
för mig och efteråt skrattade vi båda ljudligt. Men högst
skrattade min pappa. Med ett ha-ha-ha, som alltid slutade
i ett cresendo: HA-HA-HA!

Då stod helt plötsligt liksom från ingenstans en biblio-
tekarie framför oss och höll pekfingret framför munnen
och sa med en bister min:
-Här respekterar vi tystnaden och sen pekade hon på
en skylt av emalj där det stod: Iakttag tystnad!
-Javisst, svarade min pappa med en ögonblink till mig,
här respekterar vi också fullt ut, men för humoristen
för så var det väl tänkt eller...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-28 09:25



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En rik barndom att ösa ur har du fått -
och delar med dig till oss alla
av fint och av gott
humorn hörs skalla
i Ewas rader
-hon som alltid ser
det fina i mänskliga bravader
2009-12-30

  En strimma av guld
Där var början till alla dina härliga ord eller??
2009-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt