Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skört

det är skört
månskenet
från en nästan full himlakropp däruppe på nackböjarhöjd

som flor sprids det genom svagaste dis
ut över gnistersnön

och på trappan
andäktig
står jag

väntar på rådjursfraset av klövar skärande i skare




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-28 19:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättefin!
Precis så har jag det också nu, på en gård utanför vimmerby. Med rådjur och harar runt knuten. Tom sett en älg - en härlig syn, skogens konung är mäktig.
KRAM!
2009-12-29

  Catharina Edin VIP
Vilken fin dikt! Gillar särskilt 'nackböjarhöjd' - vilket toppenord -
2009-12-28

  Lili Samuelsson VIP
wow
"väntar på rådjursfraset av klövar skärande i skare"
det här är bland det vackrasyte jag läst, både språkligt och bildmässigt. imponerad, tack
2009-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP