Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Protesten mot (och undran över) normen om besatthet och sexuallitet för män och kvinnor.

Sex
Jag är besatt
Av sex
Vanligt sex
Hårdhänt sex
Sex mellan män
Sex mellan kvinnor
Gruppsex
Sex
Överhuvudtaget
Jag är besatt
Av sex

Jag är oskuld
18 år
och oskuld
Jag tror jag är lesbisk
kanske bi
Lever efter tron att alla människor egentligen är bi
eller helt enkelt bara sexuella
Vi är en sexuell art
vi människor
Men jag
är oskuld
förvirrad
och kåt
Ständigt kåt

Men jag är en flicka
Jag får inte vara kåt
Jag ska längta
tråna
sukta
efter romantik
efter blommor och choklad
mys och smek
efter heta famntag och djupa kyssar

Män
får vara kåta
Unga män
pojkar
borde vara kåta
Kvinnor ska sukta
Män ska begära
Oskuld eller inte

Men om jag nu är kåt då
och min bror väljer
att sukta
Vad gör vi då?

Är det farligt
För honom
För allmänheten
För någon?
Om han tycker om att sukta
och vill ha lite romantik
Från en annan flicka
Från en annan pojke
Från en annan människa

Är det farligt
För mig
För allmänheten
För någon?
Om jag nu är kåt
Om jag vill ha hårdhänt och skoningslöst sex
Med en annan flicka
En annan pojke
En annan människa

Är det farligt?
Vem tar skada?
Tar någon skada
av att min bror suktar
och jag är kåt?

Jag vet inte
Det borde inte skada någon
kan jag tycka
Men ibland
verkar det nästan som om det gör det
Som om någon
kommer till skada
Av detta
att jag är kåt
och han suktar

Fast det kan också bara vara inbillning
Vad vet jag?
Jag är 18 år
och oskuld
Kanske lesbiska
eller bara knäpp

Men omigen,
vad vet jag




Fri vers (Fri form) av Knasboll
Läst 443 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-12-28 20:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har så rätt.
Det här var bra. Overkligt bra.
Orden och sättet du skriver på drar med mig ner i funderingarnas vallgrav.
2013-07-10

    ej medlem längre
Ja jävlar du. Det här var bra.
2012-08-04

    Suicide
Gud vad jag älskar den här texten! Definitivt en av dina bästa! BOKMÄRKE OCH APPLÅDER SÅ DET SKRIKER OM DET!!

Själv tror jag att alla människor är bisexuella i grunden, att man sedan stöps in i heteronormen, varav en del stannar där, en del går sin egen väg och en del för alltid kommer bli ovissa. (Säkert finns det nog de who doesn't give a fuck också.)

Själv är jag bi, säker och inte längre gömd i garderoben längre, the secret's out, och omgivningen får leva med det.

Stay strong! Stå på dig! (Och vem fan är inte kåt nu för tiden?)
KRAMAR
2009-12-29

    sårosa
gillar detta.. powertext!! tycker dock att sista stycket ska bort,,

; Men omigen,
vad vet jag


för du vet massor och verkar ha sunda och feministiska åsikter och det är inget fel i det
2009-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Knasboll