Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

månadsurval december -09

 

*
när solen går ned
och ljuset sprider sig

till himmel av guld

då kan även jag
stå ut med vintertidens

vidriga kyla

*
en doft av snö
blev besannad i afton

kokosströdd balkong

*
tåg bromsar in

triangel av ljus lyser
vid Enebyberg

naturen svartvit
och lövträden frostiga

i silverallé

 

ett svartvitt foto
från din ungdom, strålar

glädje och skönhet

*
snöröken väller in
över tak och balkong

i tidig skymning

en spiral av sorg
över höstens händelser

dröjer sig kvar

*
dikten finns mellan
det talade och tystnaden

en spärrad strupe

*
barns lek-arena
underströmmars bråddjup

stranden i minnet

*
alternativt
julfirande skapades

på konstfackskolan

fattiga och hemlösa
fick mat och dryck i värmen

*
en gång fick han
lutfisk till midsommar

minnesvärd måltid

*
han promenerar
ensam i duggregnet

med påhittad hund

*
i vintermörkret
blir fördolda livsmönster

genomskådade

*
står mitt i livet
och betraktar vår stora

för-gäng-lig-het

*
nöp mig i handen
av ren nervositet

så att det blödde

*
pratar dygnet runt
om våra olika liv

en korsad samsyn

*
finns det kärlek
som övergår allt förstånd

ja, det tror jag

*
traditionell
julångest släpper taget

ger kraft åt nytt år








Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-29 16:17



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker om att läsa dina samlingar som flyter in i varandra plockar ut mina två favoriter

"i vintermörkret
blir fördolda livsmönster

genomskådade"

"han promenerar
ensam i duggregnet

med påhittad hund"

Tack
2010-01-11

  Sonja Sidorow Lapington
Ett flyt som i en strid ström eller tät väv, Tack! Kram Sonja
2010-01-05

  Cris
Alltid lika mumsigt att läsa.
2010-01-01

    eva m h
Gillas mycket av mig!
2009-12-30

  noname_realmind
Njuter detta magnifika urval!

Visst finns där en liten taoist i dig, stundom... ;)
2009-12-29

  Ulf Lagerholm
jag blir upprymd invid varje månadsslut när jag kan luta mig tillbaka och granska dina textmeadlyn, inte alltid är det översvallande läsning, men generellt sätt äger merparten av dina "short cuts" något som tilltalar, något jag sedan bär med mig, jag är en varm vän av det korta formatet, av det aforistiska, just i denna speciella sfär har du skaffat dig en god och läsvärd inmutning


"en doft av snö
blev besannad i afton

kokosströdd balkong"


och


"dikten finns mellan
det talade och tystnaden

en spärrad strupe"


och


"han promenerar
ensam i duggregnet

med påhittad hund"


jag lyfter redan nu min nyårshatt!!
2009-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP