Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tysta sekunder

 


Bakom varje linje finns det en läxa
som säger att det är så mycket att veta
man går ut i en deplove
håller andan
känner att det finns,
och om du frågar
så är känslan
en tyst sekund.

Jag skulle kunna leva
i en tyst sekund
men jag vet att man ska vara modig
och om du frågar
känslan jag känner
och slutet på dikten borde vara
tom.

Men som ni vet
vissa människor drar,skakar, klappar
mjukt
och slutet, dikten blir full
av ögonblick som är
som en tyst sekund.


och det som är bakom denna icka linjära form
i denna tysta sekund
är vetenskapen att den bara finns i
vissa människor som man umgås med
så vetenskaoen blir, är
låt mig fortsätta älska
och låt mig fortfarande älskas

tysta sekunder är

vi




Fri vers av frökenjulie
Läst 414 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-01 16:05



Bookmark and Share


  August L S
Jag tyckte ju att den här var bra och värdig en kommentar. Men så fick den ingen. Så då får jag väl skriva den själv då.

Den har någon slags rörelse som jag gillar. Det är som en kropp som liksom sträcker ut sig. Det här låter diffust. Men lite som dans tänker jag. Det går inte att fånga utan finns bara i nuet. I det finns skakningara, det mjuka, tystnaden. Dikten är som dansen, är som kärleken. Eller i vilken ordning det nu blir. Kärleken finns för övrigt också i nuet, egentligen

Sen är den snyggt uppbyggd också. Med det linjära som återkommer och tilltalet till läsaren.

Vackert med en så spröd och okitschig kärleksdikt. SKulle jag också vilja kunna skriva.
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

frökenjulie
frökenjulie