Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tiden.

 


frukost med solljus, kaffe och p3
Du säger att du är så lycklig med mig.
Och jag älskar dig, men det bränns i mig än.

vi är fria men får frihet är bakom oss
Ett barn som aldrig fick chans att finnas till
ser på mig, känns i mig
och vid ån där människor sitter och skrattar
i vårens brus blir allt dimmigt.

Plötsligt får jag tid till ingenting
och det känns som någon ska testa min moral
vi hör det ingen annan hör, vi stör oss på en bild som ingen annan ser.
vi fortsätter som om ingenting har hänt och jag tänker att vi klarar vad som helst.

 




Fri vers av frökenjulie
Läst 383 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-14 10:36



Bookmark and Share


  August L S
Jag undrar om inte du är på väg att bli väldigt bra. Alltså på riktigt. En av de mer spännande sakerna med dig tycker jag är hur du i ditt sätt att skriva söker en form och ett språk för det du säger. Framför allt ett uttryckssätt. Jag tror det liknar någon slags vardagsunderfundighet som att du vore en av våra känsliga artister med gitarr, fast ändå julia. Något i det påminner på något vis om kanske Winnerbäck, Eller Melissa Horn eller Lisa Ekdahl eller någon. Det är något i sättet att beskriva. Jag hoppas du inte tar illa upp, det är inte illa ment.

Det här blev ju luddigt. Jag tror i alla fall att du blir bättre. Att du får mer att berätta om och ett träffande språk att göra det med. Det är en känsla jag har.

Och det är fint som i den här dikten där det är "lycka, men" liksom. Som att jaget går framåt men ser sig om ibland.

Början är bättre än slutet. Solljus, kaffe och P3 är fint och jag blir inte riktigt övertygad om slutet. Kanske fattas det en rad. Eller så är det bara jag som inte accepterar att det slutar rätt lyckligt. Så kan det också vara.
2010-04-18

    ej medlem längre
Tungt med beslut..känner nerstämdhet när jag läser det, men glad inför vad som fanns på andra sidan, insikt om en stor kärlek till varann.
Kram!
2010-04-17

    ej medlem längre
"vi fortsätter som om ingenting har hänt och jag tänker att vi klarar vad som helst."

Bra!
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

frökenjulie
frökenjulie