Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila


Det luktar sommar, sol och blommor
jag ser en farbror skratta vid en bänk han lyssnar på sin ipod, troligen någon rolig podcast eller vem vet, en låt som väcker minnen.
jag går förbi, förbi vasaparken förbi katedralskolan uppåt, känner att jag börjar gå snabbare. Jag står vid August strindbergs gamla korridorsrum och kollar upp, vem bor där nu? så mycket historia, så många år som går.
in, slår min kod, hemma.
underbara hemma, mitt vackra tysta rum, med en mårbackapelagon som jag har döpt till Edith som fyller hela rummet med hennes doft. Går till datorn, Norah jones är klar att börja sjunga.
sätter på kaffe, tar fram lite mintchoklad, det börjar regna.
älskade regn, så skönt. Inget sommarregn utan tungt mörkt höstregn, det åskar blixtrar och jag sitter i fönstret och kollar ut.
Tankar, inga särskilda inget jobbigt som tynger, bara tankar.
på dig, på Edith som behöver syre och vatten, på familjen, på sommaren och att sakta ner, ge min själ lite vila.


vila.

 




Fri vers av frökenjulie
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-23 13:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert....
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

frökenjulie
frökenjulie