Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kunde inte avhålla mig från att fantisera kring Alfred Tennysons tidlösa skapelse.


Nyårssmockor (Tennyson i ny tappning)

Ring, klocka, ring i mobilernas tid,
med Ipod, Facebook och Googlesökning.
Men ring ut glamourfestivalers ökning
och bonussamlarnas snyltande id.

Ring EU ut och dess kommissioner
med påbud som leder till olust och split.
Må frihetens klockklang föra oss dit
där självstyre finns hos alla nationer.

Sverigedemokrater och annat patrask,
som äcklar med irrlärornas struktur
är enbart vår tids ”diktaturkreatur”,
och passar perfekt i rasismens ask.

Välj, Svea, välj den väg vi ska vandra,
välj bort Alliansens lättköpta nojor,
som länkar oss vid kapitalets bojor,
och ge oss istället det trygga, det andra.

Ring, klocka, ring. Sprid fred och försoning.
Skänk kärlek åt gamla, sjuka och trötta.
Med kärlek och lycka oss alla stötta,
förläna oss åter en män’skovarm boning.









Bunden vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-01 22:38



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En Välformulerad och Helt Sanningsenlig Tolkning av den förhandenvarande samhällssituationen !
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström