Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Freja och Svipdag av John Bauer<br>


Orden ska Dansa

~¤~

Orden ska dansa

solens och månens varma energier lindas runt våra mindre kalla kroppar

orden ska dansa
de ska få oss att dansa på ett trägolv

horizontalt

med tankens musik från rötterna vertikalt

nedåt, uppåt
runt, globalt

texter som kommer ur en konstnärlig kärna
varm som magman ur jordens inre
kall som isens frost om vintern
dansa vill de gärna

i vita stayups och birthdaysuits
vi stannar uppe för att lyssna till Beethovens piano&cellosvit

du är öppen för intryck

för din egen egenartade artistiska aria ur djupet av ditt inre

skall orden dansa

själv du gör uttryck
för min sinnesbild av världen
i den högre astrala sfären
som kommer djupt från ditt innersta väsen

där orden dansar, ur djupet av ditt inre

LPWJ 04/01/10

Beethoven: Cello Sonata No. 3 in A major, Op. 69: Adagio cantabile – Allegro vivace

Zara Nelsova & John Newmark 24 Jan 1962 
http://www.youtube.com/watch?v=3Ywhgg57kaU

bergs och skogsvy
http://www.youtube.com/watch?v=_6nXS8RL5KA




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 755 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-01-04 07:21



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Åh så vackert! Tycker mycket om din vackraste dikt!
Ja, du har så rätt...
Orden dansar ifrån vårt innersta väsen i astrala höjder :)
2011-05-13

    ej medlem längre
"Orden ska dansa
de ska få oss att dansa på ett trägolv

horizontalt

med tankens musik från rötterna vertikalt"

Och . . .

"där orden dansar, i djupet av ditt inre"



Vackert och sant . . . Jag tycker om den här dikten . . .



/Ann
2010-02-11
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP