Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya tider

Julens ljus har slocknat
och granen dansats ut
nyårsklockan klingat har
ett gammalt år är slut

De vise männens stjärna
den lyser starkt ändå
högt där ovan molnen
där himlens färg är blå

Vi firat har att barnet
har kommit till vår jord
och läst om hans gärning
från starka bibelord

Vår tradition är sådan
den firas varje år
julmat och klappar
i vinternattens spår

Nu bör vi tänka efter
om det var riktigt rätt
att vräka oss i håvor
på detta grova sätt

Vi borde tänka längre
på dem som inget har
att freden blir synbar
för alla och en var

En ny tid borde synas
på himmelen den blå
låt nästa jul bli fredlig
för stora och för små




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-05 11:37



Bookmark and Share


  Anna*
Må det bli som du skriver! Lika balanserat och fint som alltid!
2010-01-06

  thyra
Fin önskan och fina rim! Fint!
2010-01-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO