Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

J Edgar Hoover


Kanske världens ondaste människa
Nånsin
Han samlade papper om alla
Som han sen kunde använda som maktmedel

Han hade tusentals ark om Charlie Chaplin t ex
Han var den direkta orsaken till att den kanske störste
Filmmakaren nånsin…
Inte fick resa in i USA igen

Han var liksom den där satkärringen i grannlägenheten
Inte bara i kubik
Utan i miljoner ggr värre variant
En bög som jagade och utpressade andra bögar
Som alltid sökte att få hålla armen omvriden…

Med sannolikhet, gränsande till visshet
Bakom statskuppen som inleddes med mordet
På JFK
(man kan tänka sej att nån lärt sej av honom
i samband med WTC)

J Edgar Hoover kan man säga förpestade en hel värld
Med sitt maktmissbruk…
Han kontrollerade alla han ville kontrollera
På samma sätt som Tjekan och KGB, GRU gjorde
På andra sidan havet

Istället för att skicka folk till arbetsläger
Stoppade han deras möjligheter till inkomst
Drev dem till självmord om han inte lyckades
Knäcka dom på annat sätt…

Ett mer ”städat utseende” än
Den sovjetiska kontrollen
Men med liknande resultat
Samma slags människor med olika metoder
”kontroll kontroll kontroll”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-05 15:14



Bookmark and Share


  the apache kid VIP
Yes, he certainly was a piece of work. I remember as a
kid walking by the Mayflower Hotel now and then on the backside from Connecticut Ave.l and looking into the dining room through the tall windows where he ate lunch every day and he just looked like a tired solitary old man.
2010-01-05

    papillon
Minns Lyndon B. Johnsons förklaring varför han inte sparkade Mr Hoover när han fick chansen som president: "It´s better having that son of a bitch inside the tent, pissing out, than to have him outside, pissing in"........
2010-01-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO