Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Anna-Maria Ainasojas minne...


BILOLYCKAN




Det var en mörk höstnatt

regnet öste ner


tre ungdomar var ute och åkte bil

de hade varit till en mysig restaurang i grannstaden


vägen var slingrig men de körde försiktigt

plötsligt hände något otäckt


chauffören tappade kontrollen över bilen

den voltade flera gånger om


hon som satt i framsätet slungas ut genom vindrutan

tjejen i baksätet följer efter henne


killen som körde vaknade upp i baksätet

tog sig ut genom en sidoruta


den ena flickan vaknade på väggrenen

kompisen hittades i diket


när alla hade vaknat såg de att bilen brann

hon som låg i diket var svårast skadad


de andra förstod att hon kände inte benen

men bilen brann alldeles nära


de andra tar ett snabbt beslut

hon måste flyttas


de bar henne till närmaste hus

husägaren ringde efter ambulans och brandkår


mirakulöst hade de andra två skadat sig lindrigt

men ena flickan hade brutit ryggmärgen


hon skulle aldrig mera gå på sina spralliga ben

det kändes fruktansvärt


hon kämpade tappert med rullstolslivet


en dag gav hon upp








Fri vers av arja savela
Läst 265 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-06 08:04



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Vilken hemsk berättelse ur vardagslivet. Sitter och funderar om hon som hamnade i rullstol tog livet av sig? Eller varför dog hon?
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

arja savela
arja savela