Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men

det har regnat länge nu
till höstens ära
så länge nu

ja, länge lever hösten
den fastnar i mitt bröst, stockar sig i mig
jag är kall och jag smutsig
himlen föll så tungt över mig
och tro mig, tyngdlagen har inte upphört i vinter
men
De säger att det är vår på gång nu
att fåglarna börjat sjunga
att det är grönt
det är som om höstens vindar sliter i min kropp, skriker
som jag saknar grönt
som jag saknar ljus
det har regnat så länge nu.
men
det blir ljusare säger de
och kanske lär jag mig något med tiden
vi blir ju visare
lär mig tyngdlag och vindskydd,
lär mig hur man hör fågelsång igen
ja, lär mig hur svart blir grönt
som är ljus
det har regnat så länge nu

men
det blir ljusare säger de.








Fri vers av ettjag
Läst 403 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-17 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ettjag
ettjag