Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten tonåring när jag skrev denna, mer än 15 år sedan, men den gäller än. Inom mig.


Djup

På över tusen meters djup i havet
vaggar själen sakta till ro
Där drömmarna allt i livet har tagit
själen lugn och trygg i sitt bo
Liksom havet är jag vågornas tankar
och stormarna är vredet i mitt sinne
Havets musik är hjärtat som bankar
och det ändlösa djupet mitt minne
Sjörövarens skatt är min hemlighet
kristallerna är mina tårar
Guldet är den kärlek ingen vet
och tomheten är de jag sårar
Fiskars lek i strömmen är mitt skratt
och isens brytning är min längtans frigörelse
Havets djup är drömmars land i bäcksvart natt
Vattnets bubblor är mina frågor
Solens sken är mitt gulds regndroppar
Eldens rädsla är mina lågor
och drömmarna är näckrosornas knoppar
sandkornen dansar med mig i vinden
i vågors stilla gång
och bränner till på kinden
suset på havet är min sång.




Fri vers av poetlinan
Läst 561 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-06 20:29



Bookmark and Share


  oMareld
den här gillar jag verkligen

mycket bra skrivet
2010-01-17

    baruk
En text som berör.
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

poetlinan
poetlinan