Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pirinen

JAG MINNS ATT JAG VÄNTAR PÅ ATT KÖRAS BORT FRÅN NÅGOT VIKTIGT. JAG ÖPPNAR MINA ÖGON PÅ MORGONEN OCH KONSTATERAR ATT JAG ÄR I HOLLYWOOD OCH ATT JAG HAR ETT RUM DÄR MED BÅDE EN KAMIN OCH EN VANLIG LITEN TJEJ SOM ÄR SPECIELL FÖR MIG FAST HON ÄR SÅ SMAL OCH SAKNAR FORM. EN STORMIG GREVE HAR VARIT ARTIG VID INGÅNGEN TILL SALONGEN. TAROTKORTEN LIGGER ÖVERST PÅ DEN FÅORDIGES VERK OCH JAG FÖRSTÅR INTE VAD DE SÄGER.

JAG MINNS OCKSÅ ATT TAXIN TICKAR VIDARE EFTER MINA LÖSA FÖRBINDELSER. BARA EN PAPPERSTUNN VÄGG MELLAN OSS NÄR SKYNS VÅGOR BESÖKER BARER. MOSTERNS SVÄVANDE RESA BORT UR MITT MEDVETANDE. EN RESA TILL DEN KONTINENT JAG FÖRAKTADE SOM BARN. JAG RESER MIG SOM EN TENNSOLDAT UR ASKEN OCH GÅR UT I DEN ÖPPNA SALONGEN MED HÖGA FÖRVÄNTNINGAR. EN JUNGMAN. EN MATROS. RADER AV VYKORT DÄR VI LÄMNADE LAKANEN OCH ROLLISTORNA TILL RÄDDA ROCKSTJÄRNOR.

JAG INSER EFTER ETT PAR GÅNGER HUR RUMMET ÄR KOORDINERAT. GUNGSTOLEN PÅ BEHÖRIGT AVSTÅND. EN KNAPPT MÄRKBAR SORG. DET FÖRVÄNTAS AV MIG ATT JAG SKA BETE MIG RUBBAT SÅ JAG BÖRJAR MITT FÖRVIRRADE PIANOSPEL. JAG TAR ETT ROULETTEBORD UNDER ARMEN. POLYFONI FRÅN TIDNINGAR PÅ VÄGGAR. LJUDET AV DRAGSPEL OCH DROPPEN AV BLOD. TRE CENTIMETER DJUPA RYNKOR PÅ DENNA DRÖMMANDE TONÅRING SOM EN GÅNG VAR JAG.

ÄVEN MINA FASCINERANDE VÄNNER HAR SAGT SIG GILLA HENNES TECKNINGARS BLOTTADE NERVER. OCH MÄNNISKORNA HÄR ÄR ALLA TALANGFULLA OCH TÄVLINGSVINNARE. HELA RUMMET FYLLS AV MINA IDEALKVINNOR SOM ÄR SÅ NERVÖSA ATT JAG INTE HÖR VAD DE SÄGER. SAMTIDIGT SITTER ETT HELT GÄNG RUNT EN KASSA OCH SKRÄMMER BORT KUNDER. KLÄDDA SOM KAPTENER. SEDAN LIGGANDE PÅ GOLVET SOM PERSISKA MATTOR. VUXNA MÄN SMINKADE SOM HOROR...




Prosa (Novell) av Mattias Holmström
Läst 451 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-08 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström