" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga istället: "Vad är det mest positiva vi kan måla upp?"!




positivt negativt (årTiondets fjärde Aforism)





Är vi mer negativa
när vi är negativa till det negativa
än när vi är positiva till det negativa????

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-08 19:53



Bookmark and Share


  Nanna X
Jag gillar Trappans förklaring här, den gör kvalitativ skillnad på positivt och negativt. Att "vara negativ mot det negativa" är det samma som "vara positiv" är möjligen en sanning i matematiska eller formallogiska sammanhang, men inte i mänskligt liv. Jag tror som TrT att man ska fokusera på det positiva, dock inte på något alltför naivt eller egotrippat sätt. Hindren finns där, de kan trigga oss till motstånd och på sikt omvandlas till positiv energi, men för detta krävs både arbete och tid. Kollektivt arbete och gemensam tid, eftersom vi alla är beroende av varandra.
2010-01-10

  TrollTörnTrappan VIP
Första och svåraste frågan är nog VAD, vilka verkliga fenomen, som till syvende og sidst äro negativa respektive positiva (eller relativa). Där strandar många ofta, debatterar skenbara motsatser utan någon gemensam definition.

Andra och viktigaste insikten för mig är att det negativa FÖRSTÄRKS om man FOKUSERAR på det - såväl genom positiv som negativ uppmärksamhet, måhända lika starkt i bägge fallen. Lösningen borde vara att så gott man kan ägna sig åt enbart positiva upplevelser och glömma de negativa.

Å tredje sidan, om man fullständigt NONCHALERAR det negativa i världen kan det ta sig odrägligt spelrum utanför ens kontroll. Dessutom, i viljan att vara så positiv som möjligt, överreagerar vi lätt när det negativa kommer och stör, och blir då dubbelt så negativt laddade. Det är ingen fulkomlig positivitet. Sådan skulle innebära att kunna se det negativa som hemskt negativt men samtidigt själv vara positiv, ja, nyfiken på hur det negativa kan användas och omvandlas till något superpositivt.
2010-01-09

  Nanna X
bra fråga!
2010-01-09

    prima donna
njae minus och minus blir ju pluss sa nar vi ar negativa till det negativa sa ar vi saledes positiva.

Always look on the bright side of life...

=)
2010-01-08

  Catharina Edin VIP
Jag tippar nej - men jag är inte 100.
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP