Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till min dotter som nyligen fyllt 13 år




färgdikt till min dotter

Rött är ditt hjärta som i värmens färg.

Söt som gnistrande karamell är kyssarna i rosa.

Gräddbruna ögon som smälter samman som honung och choklad.

Ditt hår är chokladbrunt med en touch av java och pralin.

Din hy är som ljus kolafärgad sammet, så len och fin.

Men ditt tonårshumör kan bli svart som sot, och din envishet kan bli lika kall och hård som lila.

Men när du är på ditt bästa humör är dina ord och kramar som varm sand.

Du är verkligen fin min dotter.




Fri vers av Näckrosen
Läst 1324 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-08 21:00



Bookmark and Share


  Näckrosen
ja hon är fyllda tonår och alla vet vad det betyder. livlig och ensvis men kärleksfull.
2010-01-08

  Maiah VIP
Verkligen en glad och sprudlande dikt till dottern...
2010-01-08

  Nina Nightwish VIP
Alldeles varm i hjärtat, så fint skrivet om din dotter:)
2010-01-08

    ej medlem längre
härlig :-)
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Näckrosen
Näckrosen