Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjärran från ursprunget, känns de som, inkapslat i en massa, riter...


Mässandet mässa



Jag såg en TV högmässa och undrar
”vad har den med oss människor att göra”
och
”vad har den med Gud att göra”

”Heliga Herre förbarma dej över oss”
Hör man från podiet
Varken sång eller tal utan ett mässande

”Vi prisar dig vi hyllar dig”
låter det nerifrån… avslutas med ”Jesus Kristus”
”AAAAAAAAAAaaaaaaAAAAmmmeeeeennnn”

Så rabblar man lite mer
Läser dagens ”gammaltestamentliga text”
Om Moses
”ett vackert barn”

Nu har man redan ledsnat
Mässandet blev lite för mycket
Lite mer drygt än, att se en färg torka…

Ett antal mässande sånger med operettliknande röster
Dock ej nån högre klass
Det känns bara som ett gyckelspel eller nåt
Även om de verkar ta sej själva på stort
Allvar…

Man liksom känner inom sej
”nu är det slut, nu kan vi le, när vi ska fika”
”Gud är ju så djävla allvarlig”

Fast jag tror Gud har både humor
Och känsla för saker
LÅNGT ifrån det tråkiga allvarliga
Mässandet….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-10 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO