Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sommar i Helsingfors.....


JAG VAR BARNVAKT



Alla stadsbarnen ville ut på landet

fira sommarlov


Jag, bondedotter ville till stan

slippa arbetet på gården


alla skulle ju dra sitt strå till stacken

det var bara så på den tiden


Jag for till Helsingfors

till min älsta morbroders familj


jag anmälde mig till tjänst som barnvakt

var inte mycket större än de två jag skulle passa


Båda föräldrarna arbetade ju och hade bara en kort semester

däremot barnen var skollediga


Deras snälla mamma hade maten klar för oss

Vi lekte hela dagarna jobbet flöt bra


En dag kom mina kusiners mor hem

frågade hur dagen varit


Annars var det bra men hon kokar jämt för svagt kaffe


kaffekokandet hade jag inget flyt på


men min kusins gnällande betydde nog


Vi har saknat dig mamma


vi fick alltid nykokt kaffe när hon kom hem

Ett kärt minne att berätta




Fri vers av arja savela
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-11 00:59



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
nykokt kaffe för barnvakten...
smakar bra!
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

arja savela
arja savela