Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergrepp

En cigarrett som glöder
rök som sakta stiger
ett blåmärke på armen
med värken hon tiger

Ett hjärta som blöder
av något som han gjort
hon borde vänt ryggen
men det var för stort

En själ som mår dåligt
av hårda ord och slag
hon borde gett tillbaka
men styrkan var svag

Ett bubblande rosévin
står upphällt i ett glas
läppstift mot kanten
en blomkruka i kras

En spruta i handfatet
nog fylld med medicin
en avslappning i kroppen
den känns som heroin

Musik och våldsamt skrik
kring rummets atmosfär
en våldtagen kvinnokropp
ett hem fyllt av misär

Ett blåljus med sirener
längs gatorna i natten
ett övergrepp är slut
tröst hos vita katten

En man bakom muren
får ångra sina brott
en kvinnas glädjetår
för friheten hon fått




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 413 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-01-12 10:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivit om en verklighet som tyvärr är oändligt många kvinnors vardag...
2010-02-22

    sårosa
starkt... blir n'stan ännu hemskare med rim i texten ... som en glad poplåt med sorglig text ...
2010-01-14

  walborg
Fyndig beskrivning i ord och bild av en sorglig verklighet.
2010-01-13

  Eva Langrath VIP
Tack för att du skildrar en svår verklighet med ord som går in och griper tag.
2010-01-13

  anits VIP
Så starkt och berörande, man vet inte vad som
händer bakom stängda dörrar
2010-01-12

  Junitvillingen
Stark text om en verklighet som alltför många befinner sig i. Gör ont att läsa eftersom detta ju är nåt som händer i levande livet...kanske t o m i grannens hem...berörs på djupet av innehållet. Bra rimord!! Finfint flyt!
2010-01-12

  Njord
så bra skrivet och étt ämne som måste tas upp jag har gjort det i min bok övergiven också
2010-01-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO