Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Vintervit Beklädnad

Nej, vi är inte sända
till en annan verklighet
men de storstadsromantiska ljusföroreningarna
värmer oss på ett förhistoriskt sätt när
natten kommer
och befriar oss från den kontrastskarpa
svartvita filmen,
som vi alla nu spelar i

Du puffar på din feta cigarr
som en modern inkarnation av en demon, som
en mafioso och jag
hänger på din arm utan skam när
brons och diamanter exploderar
över kinesiska sjöar
av gatulyktor och bangårdar

I dynor av snö och rök
döper du mig inför det nya året,
innan de frostade tallarna fångar in mig
i ludna, glittrande tentakler
och sälgarna dansar över Guds stelfrusna mark
som skelett
i vintervit beklädnad




Fri vers av Annie_Dog
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-14 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annie_Dog
Annie_Dog