Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att falla är att resa sig

Är det värt det?

varje minut är en strid mot vad som inte finns
men som bor längst in under ett revben bredvid min mjälte
vad som suger framför min panna

inget hål kan vara lika djupt

ingen kan rädda mig nu men jag
pressar mig närmre mig själv
kommer
in i mig och ut igen såsom händer sluts
och andas precis som blommor

det är inte farligt att falla

i en ensam orgie äter jag citroner och skrattar åt min spegelbild

klart det är, klart det är värt det
det är inte farligt att falla om man minns hur ben kan stå
men om lungorna glömmer sina namn
är det lätt att falla men

det är inte farligt att falla om man minns hur ben kan stå
och hur händer kan formas till snäckor

och ingen kan rädda mig nu
men jag är här till tröst
och vi kan skratta när allting är över

klart det är värt det




Fri vers av Annie_Dog
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-25 00:57



Bookmark and Share


    Shush
"varje minut är en strid mot vad som inte finns" - så jävla bra skrivet. Hela dikten är suverän, men den meningen tyckte jag stack ut.
2011-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Annie_Dog
Annie_Dog