Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spelar Roll Hur Stor Roll Det Spelar (årTiondets Sjätte Aforism)

 

 




Om det spelar stor roll
kommer du knappast få det du vill ha
Om det spelar liten roll
kommer du oförhindrat få mer än det du vill ha

När du anstränger dig oförtrutet
kommer ingen önska ge dig
När du aldrig visar din vilja
kommer ingen kunna ge dig
När du vågar begära och vänta
växer guld i varannan glänta

Om du vet vad du vill ha snart
kommer du få det omedelbart
tror jag...

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-14 17:02



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, när det gäller människor i varje fall... Vi känner av när den andre är obehagligt påstridig eller behövande på ett alltför inställsamt sätt. Och det blir mindre spännande att ge till någon som vet exakt vad han/hon vill ha, precis som till den som är lika glad vad man än gör. Fast funkar ju ibland att inta motsatta ytterligheter, liksom det finns nyansskillnader könsrollerna emellan...
2010-01-15

  Nanna X
Hm. Så om man verkligen vill ha något gäller det m a o att önska lagom hårt och ta det coolt då?
2010-01-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP